Balatonfőkajár Község Önkormányzata

Pünkösdi bormustra Balatonfőkajáron

  • Rendezvény időpontja: 2023. május 28. (vasárnap) 15 órától
  • Helyszín: Karikahegy Kultúrpark
Ismerkedés a Balatonfőkajári és Balatonvilágosi pincészetek ízletes, zamatos boraival.
 
A rendezvényen vendég borászatai:
Quiar Birtok

A Quiar Birtok borászatot Sipőcz Tamás alapította 2015-ben, egy régi álmot váltva valóra.
A célunk az országos viszonylatban is kiemelkedő bortermő helyünk megismertetése kimagasló minőségű, organikusan, kézzel művelt szőlőinken megtermelt boraink segítségével.

Karikahegy Pincészet

Szasza és Vince vagyunk, a Karikahegy Pincészet megálmodói. Kicsit mesélnénk magunkról, hogy amikor borainkat kóstoljátok, tudjátok, kik is állnak egy-egy palack mögött

Deák Bárdos Pince

Családi borászatunk a Balaton déli partján, Balatonvilágoson az 1990-es évektől működik. A Balatonfüred-Csopaki borvidék csücskén található pincénk. Jelenleg 3 hektáron gazdálkodunk, ahol a szőlőink életét egész évben figyelő gondoskodással
neveljük. A mély humuszban gazdag talaj és a Balaton kiegyenlítő klímája ideális környezetet biztosít a szőlőink számára, ahonnan, az érett fürtöket saját üzemünkben hűtés mellett reduktív technológiával dolgozzuk fel. Boraink főleg könnyedebb és gyümölcsös karakterűek, de emelett pár érlelt testes tétel is megtalálható kínálatunkban.

Vithor

Vállalkozásunk 1992-ben kezdte meg működését Balatonvilágoson, a szőlőtermesztés területén több generációs tapasztalattal.
Fő profilunk a szőlőoltvány előállítása, bor és csemegeszőlő termelése és a környékbeli szőlők gépi műveletei. A 2009-es évben tevékenységünket borkészítéssel bővítjük.

Csuporka Sajtműhely

A képek magukért beszélnek.