Balatonfőkajár Község Önkormányzata

Egészségház építése Balatonfőkajáron

Új Egészségház épült Balatonfőkajáron

 

Balatonfőkajár Község Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívást tett közzé, melyre Kedvezményezett TOP-4.1.1-16-VE1-2017-00007 azonosító számon regisztrált, 2017.08.15. napon támogatási kérelmet nyújtott be.

A Támogató 2017.12.20. napon kelt támogatói döntése szerint támogatásban részesíti a pályázót. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. Balatonfőkajár Község Önkormányzata és konzorciumi partnere a projektben 60.000.000,- Ft, azaz hatvanmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A beruházás célja, hogy a községben működő három egészségügyi szolgáltatás (háziorvos, fogászat, védőnői szolgálat) egy épületbe kerüljön a gazdaságos működtetés és szakmai együttműködés segítése érdekében.

Az Egészségház fő feladata, az emberi érték, az egészség megőrzése, testi vagy lelki bajok mihamarabbi teljes körű gyógyítása.
A fejlesztés során a szolgáltatások az előírt építészeti követelményeknek és szakmai feltételeknek megfelelően kerültek elhelyezésre. A legmodernebb energetikai előírásoknak is megfelel, megújuló energiát is használ, amit a tetőn elhelyezett napelemek biztosítanak. Az új épület teljes körűen akadálymentes, ezzel biztosítva az esélyegyenlőség elvét. A beruházás műszaki átadása 2020. március 09—én fejeződött be.